Tuesday, November 18, 2014

Natuke vahepealsest

Praktika möödub toredalt, kolleegidest on köögis 1 naisterahvas, ülejäänud meessoost. Kaastöötajad on väga toredad !

Kella 7.00 hommikul tööle jõudmine on paras pähkel, kuid annan endast parima et seda saavutada.
Õnneks on kasutuses majutuskoha poolt rattad, minu oma püsis kõige kauem tervena, alles täna läks kumm tühjaks kuid tööle jõudes märgati seda kohe ja tehti kõik vajalik lossi garaažis tasuta ja naeratusega korda ! On mille üle tänulik olla :) !

Tööriided saab töö juurest iga päev uued, kõigil on isiklikud nimesildi ja oma võtmega kapid, mustad riided pannakse tööpäeva lõpuks selleks ette nähtud kappi. Samuti on ettevõtte poolt noakomplektid, mis tuleb praktika lõppedes tagastada.

Täna kutsuti mind kaasa lossis toimuva ürituse jaoks laudu valmis panema, vaja oli vaid toidud kohale toimetada, kiled eemaldada ning toidud laudadele asetada.


Meie tore kolleeg Sven vasakul ning ülemus Hr. Will paremal

Nagu mainitud on toitlustamised buffet, mitte a la carte stiilis



Mõni uus pilt ka tavalisematest tegevustest köögis: Vasakul on näide paprika puhastamise, otste eemaldamise ning eraldi tükeldamise ning keskosa suurteks ruutudeks tükeldamise kohta, paremal on näha väike kogus tooreid koorega pestud ning seejärel pikkupidi tükeldatud kartuleid.

Kartulid maitsestasin ma hiljem soola, valge pipra ning küüslaugupulbriga, samuti lisasin toiduõli. Kõik kartulid asetasin õhukese kihina(mitte üksteise peale) madalasse GN-nõusse ning küpsetasin combi-ahjus 25 minutit 180 kraadi juures (pildilt võib kartuleid tunduda vähe, kuid lõppkokkuvõttes oli neid peaaegu 4 ahjutäit)

Alumine pilt kujutab endast fenkoli eeltöötlemist: tuleb eemaldada varred ning väljaulatuv mustem juureosa, peale seda pidin fenkoli viilutama




Kõik tööd köögis, nagu juba mainitud, tehakse suurtes kogustes. Näiteks on üks ülesannetest laduda kanakoivad ning kanarinnad ahjuplaatidele, nad maisestada soola, rosmariini(varred kana alla) ning paprikapulbriga ja ahju küpsema panna 180 kraadi juures. Kui kana on pruunistunud(25-30 min) laotakse GN-id restidele jahtuma.

Kui kõik on jahtunud eemaldatakse kanakoivad ja -rinnad, asetatakse nad GN-dele kordamööda järjestuses(põikipidi kõigepealt koivad-üks ühte-teine teistpidi, ning seejärel rinnad otstega üksteise peale toetumas, jätkates mustrit plaadi täitumiseni[5 rida])

No comments:

Post a Comment